13 april 2012

huset brinner del 3

Bygga nytt

Det blev en väldigt intensive period nu. Fredrik gick hemma hela tiden och byggde på vårt hus minst 12 timmar per dag. Ibland tog han helt ledigt på söndagen för att hitta på något annat ihop med mig och vänner/familj. Det behövdes.

Jag (gravid) hjälper till med grundarbetet. 

Det kändes helt overkligt att ha förlorat allt man hade. Varje dag kom man på nya saker som fanns i huset som man aldrig skulle få igen. En väldigt stor tomhetskänsla skapades inombords. Går knappt förklara, en obeskrivlig känsla och situation som jag inte ens önskar min värsta fiende.

Huset byggdag nr.21, Fredrik är effektiv och snabb när han bygger!

Efter att bygget pågått i ca 3 veckor så ändrades ALLT! Då födde jag vårt första barn. Lille Erik, den 28 oktober, 52 cm lång, 4090 gram. En helt underbar gåva, men det gjorde inte vår situation lättare precis. Att bo i den lilla drängstugan på 25 kvadrat utan kök med en nyfödd bebis är inte det lättaste. Fredrik behövde bygga varje dag eftersom vi ville ha ett hem igen så snart som möjligt, men samtidigt ville han vara en stor del av lille Eriks nya värld. Erik fick därför vara med på bygget väldigt ofta. Trots högljudda sågar och kompressorn så sov han så gott i sin barnvagn.

Lille Erik bara några veckor gammal. 

Har aldrig shoppat så mycket! 

Efter exakt 6 månader flyttade vi in i huset! Mars 2010. Fredrik kunde äntligen återgå till att jobba igen, och vi hade äntligen ett riktigt hem med toalett, tvättstuga och KÖK! Helt underbart, nu behövde det bara fyllas med möbler, tavlor, gardiner, kläder, skor, leksaker, teknikprylar, porslin, bestick, grytor, ljusstakar, mattor, glas....behöver jag fortsätta?? Ni tänker troligen aldrig på HUR MYCKET ni egentligen har i ert hus! Gå bara igenom alla era köksskåp någon gång, eller kanske vinden/förrådet, vad ligger i alla era bananlådor egentligen???

Huset färdigbyggt mars 2010.

Stort tack till Dina Försäkringar för allt stöd och all hjälp! 

2 kommentarer:

  1. En oerhört svår tid ligger bakom er & ni har gjort det fantastiskt bra,ni har ett nytt vackert hem & två underbara barn,var rädd om er!
    Naw,sååå söt han är lille Erik/Puss & Kram

    SvaraRadera
  2. Usch en jobbig sak att gå igenom, som man inte önskar någon ska få vara med om. Men ni har varit duktiga, kämpat, byggt upp ert liv och framför allt ert boende på nytt! Mycket bra gjort av er! Ni är starka och kommer garanterat att klara alla prövningar ni får under livet!

    Mängder med kramar till er!

    SvaraRadera