13 april 2012

huset brinner del 2

Fortsättning...

Brandmännen gjorde ett försök med rökdykare för att se om något gick att rädda, men tyvärr. Allt var redan förstört av hettan. Vi klarade oss helskinnade, endast i chock, men förlorade allt vi ägde. Vi stod nu hemlösa utan varken kläder eller skor.

Redan på förmiddagen den 18 juli kom två från försäkringsbolaget ut för att titta på det fortfarande glödande huset. Dom hjälpte oss med kontanter och fixade boende på hotell. Eftersom vi bor ca 1 timmes bilfärd från våra familjer och släkt så kunde vi inte bo hos dom. Vi hade ju flera hästar hemma på gården som behövde daglig tillsyn. Vi fick därför bo på Bränneborna Gästis 5 km bort. Där bodde vi de första 10 dagarna. Sen fick vi en husvagn av försäkringsbolaget. (dom erbjöd oss lägenhet i stan, men vi ville bo så nära gården som var möjligt med tanke på hästarna)

Ser ni husvagnen i bakgrunden? 

Denna husvagn var ingen höjdare alls. Den kunde inte hålla värmen så Fredrik började genast renovera vår lilla drängstuga. Han la golvvärme och drog avlopp o vatten in dit och byggde en toalett med dusch plus ett sovrum. Vi flyttade in i drängstugan istället för husvagnen. Vi hade dock inget kök och levde på ute mat och micro mat i 8 månader!


Ungefär 10 veckor efter att huset brann ner påbörjades uppbyggnaden av vårt nya hus på samma ställe.

1 kommentar:

  1. Ofattbar tid...
    Finns inga ord/Kramar till er alla!

    SvaraRadera