30 juli 2013

Göta Kanal

Haft fyra "vuxendagar" i Sivan. Barnen har varit hos farmor. 

Resan började i lördags:
Hjo till Hästholmen för lunchstop, sen vidare upp till Vadstena där vi la oss för natten. Vackraste hamn jag någonsin sett. Det är en vallgrav runt slottet! Så fin och mysig. Även staden va vacker med sina små kullerstensgator överallt och 18 olika krogar att välja på. En helt underbar kväll. 23 grader i vattnet och 26 i luften. Kunde inte blivit bättre.

På söndag:
Vadstena till Karlsborg där vi hämtade upp två goda vänner, sen vidare till Forsvik där vi låg över natt. 

På måndag:
Började vi vår resa på Göta Kanal med slussen i Forsvik. Så spännande och roligt. Trodde aldrig jag skulle skratta så mycket under en slussning. 
Vi fortsatte hela vägen upp till Töreboda där vi åt på Mandys Diner, handlade på systemet och tuffade sedan tillbaka på kanalen. Vi sov i Wassbackens vackra gästhamn. Här spelade vi minigolf, badade, åt god middag, hyrde trampbåtar och avslutade med bryggsegling. 

På tisdag:
Wassbacken genom två slussar och tillbaka till Karlsborg för att lämna av våra vänner. Åt lite mat och gav oss sedan hem till Hjo igen. Tillbaka 20.00 och åkte raka vägen till farmor för att hämta barnen. 

En underbar och helt perfekt semester! Nästa år blir det att köpa ett kanalkort då vi fått mersmak för vackra kanalen och slussande. 

Fredrik badar utanför Omberg.

Fredrik på väg till Vadstena. Jag kör.

Vadstenas vackra hamn.

Första slussningen, forsvik.

Fredrik "åker tamp" efter Sivan i Viken.

Wassbackens mysiga hamn. 

Göta Kanal med trampbåt!


1 kommentar:

  1. Åh,va mysigt det ser ut & Vadstena är riktig mysig stad dit åker vi nästan varje år :)

    Härliga foto & ni verkar haft en underbar tur med Sivan,spännande att slussa & åka på vackra Göta Kanal,det skulle jag vilja göra mé ...
    /Kram på Er!

    SvaraRadera